Nederland-Japan, 1-0, feestje in het water gevallen

20Jun10

Duitsland heeft verloren van Servië, Denemarken won van Kameroen. Dat Nederland doorgaat is vrijwel zeker. Helaas heb ik deze keer niet tussen mijn landgenoten naar de wedstrijd kunnen kijken, aangezien zaterdag voor mij een echte werkdag is. Ik heb me laten vertellen dat het best een spannende wedstrijd was. Ik zal het moeten doen met dit verslag:

Wesley Sneijder redt een zuinig Nederland
Nederland heeft 6 op 6 behaald na een 1-0-zege tegen Japan, maar het spel van Oranje was weer niet om over naar huis te schrijven. Nederland staat ruim op kop in Groep E. Mogelijk is het na Kameroen-Denemarken van vanavond al zeker van de 1/8e finales.  (Ja dus
)   De Japanse tactiek was duidelijk: ze lieten de bal aan de Nederlanders, maar die vonden geen gaatje in de Japanse muur.
Een ongevaarlijke omhaal van Kuyt was het enige wapenfeit in de zestienmeter voor de rust. Kawashima moest pas zijn eerste bal pakken, een schot van Van der Vaart, op slag van rust.
Net als tegen Denemarken kwam Oranje na rust snel voor. Van Persie miste nog twee keer, maar bediende toen Sneijder. Kawashima sloeg zijn volley in doel. De Japanse doelman ging niet vrijuit.
Japan trok even naar voren, maar de Oranje-defensie gaf geen krimp. Invaller Afellay verzuimde de partij te beslissen. Hij miste twee opgelegde kansen in het slot.
Dat brak de Nederlanders bijna nog zuur op, want in de laatste minuut trapte Okazaki, ook al een invaller, van dichtbij op het dak van het doel. Het Oranje-legioen haalde opgelucht adem.

Sinds afgelopen dinsdag hebben we veel regen gehad. Hier in Italië is alles overdreven en te. Teveel zon, maar als het eenmaal gaat regenen, doen we ook niet kinderachtig. We zullen het weten! Sandra en Chris hebben hun heil verderop in Italië gezocht, en zijn in Pescara terechtgekomen, waar het nog wel mooi weer was. Ze zijn 1½ dag teruggeweest, en zijn gistermiddag weer vertrokken. Mijn zoon Jeroen is verplaatst naar hun tent, en zal nog tot vrijdag blijven. Veel Duitse vrouwen hier op de camping, dus die vermaakt zich nog wel. Hij is inderdaad een party animal geworden.

Mijn Nederlandse gasten van het oranjestraatje dachten er goed aan te doen om bij het Holland-cafe in Bardolino voetbal te gaan kijken. Dat is erg leuk als de zon schijnt, maar een halfopen terras is in de regen toch wat minder geslaagd. Door en door nat en koud kwamen ze weer terug en hadden zelfs geen puf meer om naar de discotheek te gaan. Voor het eerst heb ik niet buiten op mijn nieuwe gasten zitten wachten onder de partytent, maar in mijn half lekkende magazijntent. Niets gezellig van: gaat u zitten, wilt u iets drinken? Nee, druipend onder een paraplu kwamen ze aangerend, boos, alsof ik die regen heb gemaakt.

Ook vandaag spettert het hier weer lekker. Ik zit nog te wachten op twee Deense families. Normaal zou ik ervan balen dat ze me mijn vrije zondagmiddag afnemen, maar nu kan ik toch niets anders doen dan binnenzitten en wachten op betere tijden. Volgens de verwachting gaat morgen de zon weer schijnen en vanaf woensdag wordt het hier weer ouderwets overdreven: troppo sole!

Advertenties


No Responses Yet to “Nederland-Japan, 1-0, feestje in het water gevallen”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: